Wij zijn Wouter en Lucie en samen zijn wij Canislufa.

Canislufa is de afkorting van Canis Lupus Familiaris wat Latijn is voor hond, gedomesticeerde ondersoort van de wolf.

Onze passie voor honden is ontstaan doordat wijzelf geconfronteerd werd met probleemgedrag bij onze Golden Retriever. Wij wilden onze hond leren begrijpen want de relatie baas-hond bestond voornamelijk uit communicatieproblemen. Je hond graag zien is één ding, hem begrijpen nog iets helemaal anders. Daarom is Wouter les gaan volgen eerst voor hondeninstructeur daarna voor hondengedragstherapeut.

In 2011 zijn we gestart met de academie. Je kan bij ons terecht voor persoonlijke begeleiding in de opvoeding van je hond en het aanpakken van probleemgedrag of zelfs om je te begeleiden bij het uitzoeken van een nieuwe hond.  

Daarnaast gaf Wouter ook les aan Syntra West in de opleiding hondeninstructeur en in de opleiding hondengedragsdeskundige.  Naast praktijkles gaf Wouter ook les over voeding en de invloed ervan op het gedrag van je hond. Geef nu toe, heb jij al eens stilgestaan welke voeding je aan je hond geeft of neem jij er ééntje uit waarop toevallig de afbeelding van je viervoeter staat ? Een goede voeding draagt nochtans bij tot een evenwichtige hond. Honden zijn carnivoren (vleeseters) en geen omnivoren (alleseters) zoals de mens. Waarom geven we hen dan eten zoals mensen? De meeste commerciële brokken bevatten massa’s granen omdat dit goedkoop is maar vormen weinig meerwaarde in de voeding van de hond. En zo is in 2017 onze hondenspeciaalzaak ontstaan.

Lucie heeft zich toegelegd op het samenstellen van een (web)winkel in natuurlijke voeding en snacks met de nadruk op ‘natuurlijk’, terug naar de natuur.  Je kan bij haar terecht voor persoonlijk advies en het samenstellen van een aangepast voedingspatroon voor jouw hond, op basis van je eigen verwachtingen en mogelijkheden. Naast kant-en-klare versvoeding (KVV) hebben wij ook kwalitatieve koudgeperste en geëxtrudeerde brokken, natuurlijk gedroogde snacks zonder toevoeging van kleur- en/of smaakstoffen, verantwoord speelgoed, voedingssupplementen en toebehoren. Uniek aan onze webwinkel is dat wij een eigen leveringsdienst hebben met een geconditioneerd voertuig (de koude keten wordt niet doorbroken) voor de diepvriesvoeding.

Uiteraard kan je bij ons ook terecht in onze fysieke winkel. Wij houden van praktisch en eerlijk advies en staan je graag met raad en daad bij.

Heb je vragen over het gedrag van je hond en/of zijn voeding, wij helpen je graag!

Volg ons op Facebook